DATARECOVERY: Főoldal
BELÉPÉS  Záchrana dat, obnova dat | DATARECOVERYZáchrana dát, obnova dát | DATARECOVERYRecuperare de date, salvare de date | DATARECOVERYВосстановление данных, спасение данных | DATARECOVERYRikuperimi i të dhënave, shpëtimi i të dhënave | DATARECOVERYRécuperation des donées, restauration des donées | DATARECOVERYDatenrettung, Datenwiederherstellung | DATARECOVERYData Recovery, Data Rescue | DATARECOVERY
DATARECOVERY: Főoldal

Adatbányászat (Data Mining)

Előző fejezet: Adatmentés: Fájlok
Adatmentés, adatvissza: Adatbányászat (Data Mining)

Specialitásunk - Data Mining

avagy „Az utolsó lehetőség“

Igazán súlyos esetekben, amikor az összes adatmentési próbálkozás kudarcot vall, akkor egy igazán egyedi, operációs és fájlrendszerektől független módszeren alapuló adatmentési eljárással próbálkozunk. Az adatbányászat segítségével fizikailag sérült adathordozókról vagy teljes egészében törölt fájlrendszerekről is képesek vagyunk adatokat visszaállítani.

Hogyan működik az adatbányászat?

Az adatbányászat annak vagy azoknak a fájl(ok)nak a belső felépítésén alapszik, amely(ek)et vissza szeretnénk állítani. A formátumok többsége meghatározott korrelációkat tartalmaz, amelyek többnyire megbízhatóan tárnak fel információkat a fájl típusáról és egyéb jellemzőkről, úgymint a fájl mérete, létrehozásának, illetve rögzítésének dátuma, stb. Az eljárás során az adathordozó minden egyes szektorát átnézzük, és a keresett dokumentumok/fájlok belső szerkezetének feltárására összpontosítunk.

Az eljárás előnye, hogy még abban az esetben is vissza lehet állítani adatokat, ha semmilyen információ sem található róluk a fájlrendszerben.

A legfőbb hátrány azonban, hogy a visszaállított adatokat nem képes az eredeti struktúrában, az eredeti fájlnevek alatt visszaállítani. A visszaállított fájlokat így típus szerint könyvtárakba rendezzük és sorszámozzuk. Esetenként előfordulhat, hogy ennél hatékonyabban sikerül az adatokat újraosztályozni. Például .jpg fájlok esetén az úgynevezett meta adat (expozíció ideje, kamera típusa, stb.) segítségével lehetségessé válhat az eredeti név visszaállítása. Adatbányászattal csak olyan adatokat lehet visszaállítani, amelyek nem töredezettek, értsd szekvenciálisan történt az írás.

Az adatbányászat útján történő sikeres adathelyreállítás egyetlen feltétele, hogy az adatokat tartalmazó merevlemezt legalább részlegesen olvasni lehessen.

Egyediségének köszönhetően az adatbányászati eljárásunk csak megerősíti a mottónkat:

„Mi helyreállítjuk, amit mások nem tudnak!“

KERESÉS
Kapcsolat Első ségely
© DATARECOVERY. Minden jog fenntartva.
» Köszönet a kiváló szolgáltatásukért. Tanúsíthatom, hogy elsőosztályú munkát végeztek. « D. Sanford, SSM, Western Digital
» [100%-os] adatmentési arány, amire más cégek nem voltak képesek... « R. Rahumägi, CTO, Quelle
Kaspersky Lab FlashRecovery: Adatmentés (Adatvissza) USB-s Flash-ről, SSD meghajtó, memória kártyákról
Záchrana dat, obnova dat - DATARECOVERY, s.r.o. - Česky Data recovery, data rescue - DATARECOVERY, s.r.o. - English Daten Rettung, Daten Wiederherstellung - DATARECOVERY, s.r.o. - Deutsch Восстановление данных, спасение информации - DATARECOVERY, s.r.o. - Pусский Récupération de données - DATARECOVERY, s.r.o. - Français Recuperación de datos - DATARECOVERY, s.r.o. - Español Recupero Dati - DATARECOVERY, s.r.o. - Italiano Záchrana dát, obnova dát - DATARECOVERY, s.r.o. - Slovensky Odzyskiwanie danych - DATARECOVERY, s.r.o. - Polski